​​Een warm huis zonder gasaansluiting
Terug de vorige pagina

Een warm huis zonder gasaansluiting

Debion energietechniek maakte de wens van de familie Van Vliet werkelijkheid: hun nieuwe huis langs de Graafdijk-Oost in Molenaarsgraaf heeft geen gasaansluiting. De verwarming van de woning én het water gaat door middel van het verbranden van kleine stukjes hout in een pelletkachel.

En nee, daarvoor hoeft Addie van Vliet, mede-eigenaar van Rietdekkersbedrijf C. van Vliet, niet elke dag de kachel bij te vullen. Welgeteld één keer per jaar moet er in een speciale ‘bunker’ een hoeveelheid hout – in de vorm van kleine ronde brokjes – gestort worden; dat is alles. De warmtetoevoer en de verwarming van het water wordt verder automatisch geregeld. “Het heeft het gemak, de veiligheid en het comfort van een gewone cv-ketel”, knikt Marien Harrewijn van Debion energietechniek uit Giessenburg. “Maar je hebt geen gasaansluiting én je stookt stukken goedkoper, op duurzame energie.”

Voor de familie Van Vliet stond voordat de eerste paal van hun nieuwe huis de grond inging al vast: een gasaansluiting, die hoefden ze niet. “Wij stoken graag hout”, legt Addie van Vliet uit. “Bij het zoeken naar mogelijkheden hiervoor kwam ik al snel bij Marien uit, die ik al meerdere keren bij mijn werk was tegengekomen. Samen hebben we dit project verder uitgevoerd.” Het zorgde ervoor dat er in de kelder onder de villa een imposante kachel kwam te staan. Addie: “Hij is zo groot uitgevallen, omdat ik de mogelijkheid wilde om zelf stukken hout bij te stoken. Daar is een aparte ingang voor ingebouwd.” En Marien: “Deze pelletkachels zijn er ook in kleinere varianten, zo groot als een pallet.”

Met die laatste opmerking is meteen duidelijk dat zo’n duurzame en goedkopere manier van verwarmen niet is voorbehouden aan bedrijfspanden of andere grote gebouwen. Marien: “Onze kracht is dat we voor elke situatie maatwerk kunnen leveren. Ook bij Addie hebben we veel overleg gehad over wat hij graag wilde en hoe we dat gerealiseerd konden krijgen. Bij andere klanten – of het nu om een pelletkachel, een houtvergasser, zonnepanelen, een warmtepomp of een combinatie hiervan gaat – kunnen we dat uiteraard ook doen. Dat geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Bovendien zijn er forse subsidies te krijgen die het nog aantrekkelijker maken”

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: 06-13753684 info@debionenergie.nl of www.debionenergie.nl

Rietdekkersbedrijf C. van Vliet

Al tientallen jaren is familiebedrijf Rietdekkersbedrijf C. van Vliet voor het aanbrengen, het onderhoud en het vernieuwen van rieten daken een bekend adres in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. “In de streek bevindt zich zeventig procent van onze vaste klanten”, stelt Addie van Vliet, die samen met zijn vader het Molenaarsgraafse bedrijf runt. “Klantgericht werken, met onze opdrachtgevers meedenken, dat is onze kracht. Marien werkt op dezelfde manier. Daarom zijn we met hem in zee gegaan.”

www.vanvlietrietendaken.nl


Meer informatie?

Pv installatie in aanbouw

Ook in Oud-Alblas bij Mts Baan wordt hard gewerkt aan de installatie van ca 2200 panelen. Zie heel het bericht voor een video impressie

Lees verder

Collectieve actie Zonnepanelen “Duurzaam Giessenburg”

Speciaal voor de inwoners van Giessenburg, hebben wij een collectieve actie Zonnepanelen opgezet. Door hieraan deel te nemen geniet u extra voordeel op de aanschaf van een pv installatie. Het...

Lees verder