Pannenkoekenboerderij de Ponthoeve

In de uiterwaarden van de rivier de Lek bij Vianen bevind zich Boerderij de Ponthoeve.

Door het project ruimte voor de rivier raakte de boerderij een gedeelte van haar land kwijt wat eigenaar familie Baars deed besluiten een andere uitdaging aan te gaan. Ze besloten naast de agrarische activiteiten een pannenkoeken restaurant te beginnen, hiervoor was een grootschalige verbouwing en gedeeltelijk nieuwbouw noodzakelijk.

Gezien de Ponthoeve gelegen is aan de uiterwaarden en een dergelijk gebouw een behoorlijke energiebehoefte heeft, besloot de fam. Baars contact met ons op te nemen en zijn we in gesprek gegaan over de mogelijkheden van energiezuinig en toekomstgericht verwarmen.

Er is gekozen voor een hoogwaardige Gilles biomassa installatie op houtpellets voor de centrale verwarming en bereiding van het tapwater van o.a. de keuken. Met deze oplossing bespaart de Ponthoeve enorm op hun stookkosten en vind er bovendien een aanzienlijke reductie plaats van de Co2 uitstoot.

De Gilles Houtpellet installatie is een volautomatisch systeem van een Oostenrijkse fabrikant welke zijn brandstof (houtpellets) uit een voorraadsilo transporteert naar de ketel, automatisch ontsteekt op warmtevraag en moduleert tot 30 % van zijn vermogen.

Tevens is het bij deze ketel mogelijk om handmatig stukhout bij te stoken. Dit bied de gebruiker meer mogelijkheden en zijn er verschillende houtachtige brandstoffen te gebruiken. Naast de Gilles installatie zijn er ook een aantal houtkachels geplaatst die naast die naast duurzame warmte ook zorgen voor de juiste sfeer. Hiervoor is gekozen voor de Bullerjan Houtkachel. dit unieke systeem zorg voor een goede gelijkmatige verdeling van de warmte.

Als u vragen heeft over dit project kunt u uiteraard contact met ons opnemen en helpen we u graag verder, het is ook mogelijk om deze technisch hoogwaardige systemen te bezichtigen, u kunt ook hiervoor contact met ons opnemen.

Vrijblijvend gesprek
Copyright © 2024 - Debion Energie