Koolmonoxide vergiftiging voorkomen

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar; u ruikt of proeft het giftige gas niet en u raakt snel bewusteloos. Elk jaar overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging. Dat komt door de combinatie van onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas of hout en onvoldoende ventilatie, waardoor koolmonoxide (CO) ontstaat: een zeer giftig gas dat 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof.

Hoe kunt u koolmonoxide vergiftiging voorkomen?

  • Zorg dat uw verbrandingstoestel bij voorkeur jaarlijks wordt gecontroleerd door een voldoende vakbekwaam onderhoudsbedrijf. Hierover kunt u navraag doen bij UNETO-VNI.
  • In een ruimte waar een open verbrandingstoestel staat of hangt, is een goede ventilatie noodzakelijk voor voldoende toevoer van verse lucht en afvoer van verbrandingsgassen.
  • Als het toestel in gebruik is, moeten roosters en klepramen openstaan. Ook kunnen in uw woning permanent geopende ventilatieopeningen aanwezig zijn voor een verbrandingstoestel. Stopt deze openingen daarom nooit dicht.
  • Heeft uw woning een mechanisch ventilatiesysteem of een keukenafzuigkap, dan is toevoer van voldoende ventilatielucht helemaal belangrijk. Zonder voldoende toevoer bestaat namelijk het gevaar dat er onderdruk in uw woning ontstaat waardoor rookgassen uit een rookkanaal de woning in kunnen worden gezogen.
  • Bij het aangaan van een onderhouds en service overeenkomst voor de duur van ten minste 3 jaar ontvangt u van ons een gratis CO (koolmonoxide) melder, die wij eveneens kosteloos bij u monteren. Hiermee bieden wij een extra controlemiddel, wat u alarmeert wanneer er iets niet in orde is.

Aanmelden

Graag bieden wij onze diensten bij u aan en willen u vragen om u met het invullen van onderstaand formulier aan te melden. Als er vragen zijn over het onderhoud of over we u op een andere manier van dienst kunnen zijn  horen wij het graag!

Vrijblijvend gesprek
Copyright © 2024 - Debion Energie